HTML

Ez, amit én gondolok.

Hírekről, emberekről, életekről, vásárlásról, és még....

Friss topikok

Linkblog

Akarod tudni az igazságot? Kérdezd a gyereket!

2012.06.21. 16:51 wsx

Akinek az ismeretségi körében van 4-5 éves gyerek, egy könnyed, játékos beszélgetésből sok mindent megtudhat. Még ha a szülei el is magyarázzák a gyereküknek, hogy miket nem szabad kifecsegni, az még olyan kicsit, hogy úgyis elfelejti, ill. elkotyogja. Még egy felnőttnél is gyakran megesik, hogy olyasmit mondunk el, amit nem szeretnénk, de azért jobban tudunk összpontosítani az ilyen kérdések feltételekor, és gyorsabban is reagálunk, mint egy gyerek, aki még mindig igazabb, mint egy felnőtt valaha is lesz.

Tehát nincs más dolgunk, mint beszédbe elegyedni egy gyerekkel, de olyan módon, hogy azt ő is megértse. A lekülönbözőbb témákról lehet „faggatni” egy gyereket, aki őszintén fog válaszolni, és inkább nekünk lesz kellemetlen, amit megtudunk. Megtudjuk, hogy mit is gondolnak rólunk azok, akikről azt hisszük, hogy jóban vagyunk velük. Megtudjuk, hogy egymásról mit gondolnak a szülők, és sok mindent mást is Persze ennek feltétele, hogy ezek a beszélgetések a gyerek előtt történjenek meg, de Magyarországon a szülők cseppet sem figyelnek oda, hogy mit, és mikor mondanak, így a gyerek mindent hall, tud, és megért. Ezért előbb-utóbb saját szüleit is megutálja, de ez már egy másik történet. Lényeg, hogy ha elég kíváncsiak vagyunk az igazságra, akkor nem kell mást tenni, mint az ismerős, rokon kis gyerekével beszélgetni egy kicsit, játékosan, jókedvűen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thatsallthanks.blog.hu/api/trackback/id/tr284603117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása