HTML

Ez, amit én gondolok.

Hírekről, emberekről, életekről, vásárlásról, és még....

Friss topikok

Linkblog

Mi a közös a Budapestre költözött vidéki ember, és a házas ember között?

2015.01.05. 09:46 wsx

Kapcsolatot fedeztem fel a házasság+gyerek(ek), és azok között az emberek között, akik vidékről Budapestre költöznek fel. Mi is történik voltaképpen? Amikor egy vidéki ember Budapestre, Magyarországon a legnagyobb városba, költözik, akkor szinte mindegyik ilyen embertől azt hallom, hogy állandóan dugó van. Koszos, büdös. Nem ismeri ki magát. Túl nagy neki a város. Aztán szépen-lassan mindehhez hozzászokik. Telnek az éves, és ha esetleg még mindig nagynak, büdösnek, koszosnak is tartja a várost, ahol sok a dugó, már annyira ezt nem veszi észre, mint a leg elején, amikor felköltözött, mert hozzászokott.

Nézzük most a házasság+gyerek(ek) viszonyt. Az ember általában fiatalon legkevésbé sem gondol arra, hogy egy nyűgös feleség, és állandóan rohangáló gyerekek közé kell majd hazamennie, és legkevésbé sem gondol abba bele, hogy mivel jár ez a dolog. Éli a kis életét. Elmegy a haverokkal sörözni, vagy kártyázni, vagy buliba, stb.. Aztán a társadalmi normákat követve, mikor már idősebb lesz, elveszi a nőt, akivel általában az iskolában, vagy munkahelyen ismerkedett meg. Nem kell sok idő, és jön az első gyerek. Milyen egy gyerek? Pláne egy csecsemő? Folyton csak sír. Időben kell etetni. Kakis, pisis. Nekem ne mondja egy férni sem, hogy mindig is azt várta, hogy pelenkát kelljen cserélni az éjszaka közepén. Biztosan van ilyen is, de ritka. A férfiak számára a gyerek egy teher, és a legtöbb mosoly nem őszinte, amikor a feleség bejelenti, hogy teherbe esett. Mi történik ezután? Nincs mit tenni. A gyerek nem egy kutya, vagy egy macska, akit ha megununk, akkor kitesszük az utcára. Bele kell törődni, bele kell edződni a dolgokba. A kakis pelenka cserékbe. A sok sírásba. Majd pedig a folyamatos instrukciókba, amely a mindennapokkal együtt jár majd. Bepakoltad a táskádat? Megírtad a leckédet? Nem csináld! Nem megmondtam? Hagy már egy kicsit békén. Mindig rád kell szólni valamiért? Nem hisztizz! stb, stb. Ahol jön a második gyerek, ott duplán mindez. Szóval a férfi is lassan csak hozzászokik, mert muszáj, ehhez az egész helyzethez, és ez lesz számára a természetes, ahogy a vidéki embernek a dugó, a kosz, a túl nagy város.

Nyilván, kivételek mindig vannak, akikbe kapaszkodni lehet, és akiknek tényleg nem volt nehéz megszokni a város, vagy a családot, gyerekekkel. Szinte magától értetődött nekik minden. Csak belőlük kevés van. Legtöbben saját maguknak is hazudnak, amikor elmesélik, hogy ők mennyire boldogok az életükben, amelyet egy minta szerint követve, nem saját akaratukkal egyetértve döntöttek el. Hiszen a legtöbb férfinek a felesége választ autót, mert nem lehet hivalkodó, hogy nehogy lecsapják a kezéről. Mondja az asszony, hogy családi autó kell, amibe mindenki belefér. Csak nem mindegy, hogy milyen. Lehet családi autót kapni olyat is, amit a férfi, szívesen megvenne, de nem fogja, mert az asszonynak nem tetszik. Mennyi ilyet hallottam már. Maradnak tehát a tucat családi autók, amelyek elsiklanak a tömegben, és a nőnek nem kell félni, hogy a férjét valaki megpróbálja elcsábítani. A legtöbb házasságban a férfinek egy szava sincsen. A nő diktál. Akkor is, ha ezt vagy nem veszi észre, mert annyira ostoba, vagy nem vallja be, mert annyira szégyelli. És itt pénztől független a dolog, mert a legtöbb pénzes férfinak csak pénze van, de esze nincsen. Csak a farka után megy, és onnantól kezdve lőttek az egésznek. Persze egyiknek sem lesz jó vége. Az egyiknél a bili borul ki, a másiknál a kurvázás, és félrelépések miatt lesz válás. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thatsallthanks.blog.hu/api/trackback/id/tr927043189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása